Hoe kies je een bikini?

Witte zandstranden, cocktails, wuivende palmbomen.. en een bikini! Tja, een bikini kopen niet voor iedereen een leuk klusje... Hoe kies je eigenlijk een bikini? We gaan het deze keer 'wetenschappelijk' benaderen aan de hand van de verschillende lichaamstypes. Doe er je voordeel mee, het maakt het shoppen alleen maar makkelijker. Natuurlijk weten wij in de winkel hier alles van en kunnen je ook op weg helepen. Lees je mee? 

Hoe kies je een bikini? | Adriaans Speciaalzaken

De verschillende lichaamsvormen:

H-Lijn:

Bij de H-lijn zijn de schouders en heupen gelijk. Weinig taille en een vrije rechte bouw kenmerken het H-lijn silhouet. Ook mooie, lange benen en iets meer gewicht rondom de taille zijn kenmerkend. De lijnen van het lichaam zijn recht en de bouw is atletisch.

Voor een H-lijn is het belangrijk om de aandacht te vestigen op de bovenkant in plaats van op de heupen. Kies aan de bovenkant voor strepen of motieven, want deze verbreden het bovenlichaam. Ga daarnaast voor een zwart broekje om je heupen te versmallen. Heb je liever een badpak dan een bikini? Laat dan de keuze vallen op een badpak met een asymmetrisch lijnenspel in een two-tone kleurencombinatie. Hierdoor wordt de verhouding tussen het boven- en onderlichaam verbroken. 

V-Lijn:

Het V-lijn figuur kenmerkt zich door bredere schouders dan heupen. Dit atletische type heeft vaak mooie lange, slanke benen en oogt wat grover aan de bovenkant. Het doel is evenwicht te brengen door de onderkant optisch iets te verbreden.

Voor een V-lijn is een shortje een goede keuze. Qua dessin zijn horizontale strepen op het broekje en een uni-kleurige top het beste. Heb je liever een badpak? Ga dan voor een exemplaar met een V-hals die niet té diep uitgesneden is. 

A-lijn Recht:

De vrouw met een A-lijn figuur heeft in verhouding bredere heupen dan schouders. Het bovenlichaam is meestal gemiddeld tot lang en vrij fijn gebouwd. De schouders zijn recht, de heupen vlak en breder. De taille is smal en dit type heeft een relatief platte buik.

De A-lijn Recht kan het beste kiezen voor een badpak of bikini met een push-up of beugel. Details in een contrasterende effen en donkere kleur bij de top of bij het broekje zijn het beste. Heb je een minder volumineus achterwerk, kies dan voor een pied-de-poule print om dit optisch te verhullen. Leg het accent met kleuren en prints aan de bovenkant en kies voor effen kleuren aan de onderkant. 

 A-lijn Rond/Peer:

De A-lijn Rond heeft bredere heupen in verhouding tot de schouders. Het silhouet kenmerkt zich door ronde vormen. Een vrouw met een peervormig silhouet heeft vaak een langer bovenlichaam, een mooie taille en vollere heupen en dijen.

Ook de A-lijn Rond kan het beste kiezen voor een badpak of bikini met een push-up of beugel. Ga voor lichte kleuren, prints en details aan de bovenkant en voor effen donkere kleuren aan de onderkant. Hierdoor ligt het accent aan de bovenkant. Valt de keuze op een badpak? Ga dan voor een two-tone item met een lichte kleur aan de bovenkant en een donkere kleur aan de onderkant. 

X-Lijn:

De X-lijn doet er goed aan om een broekje of badpak uit te kiezen die hoog opgesneden zijn om de benen optisch te verlengen. Of kies voor een normaal gesneden broekje die afgebiesd is met zwart; ook dit verlengt de benen optisch. Probeer het accent aan de bovenkant te leggen met een laag uitgesneden decolleté, een opvallende kleur of met decoratieve details. 

8-Lijn/Zandloper:

De zandloper wordt gezien als hét ideale silhouet: de heupen en schouders zijn gelijk en de taille is duidelijk aanwezig. Het lichaam is goed in proportie, de lijnen zijn zacht en rond. Dit type heeft vaak mooie benen, ronde borsten en billen en een uitgesproken taille.

De 8-lijn kan veel kanten op met badmode. Qua designs en silhouetten is bijna alles mogelijk. Ga wel voor een hoog uitgesneden broekje of badpak en kies het liefst een effen kleur. Decoratieve details zoals strikjes zijn toegestaan, maar niet over-de-top. Kies voor getailleerd om je mooie taille te laten uitkomen. 

O-Lijn/ Appel:

De O-lijn is een rond en weelderig lichaamstype. Alle lijnen zijn rond en het meeste gewicht wordt gedragen tussen de schouders en de heupen. Dit type heeft vaak een buikje, een ronde rug en vaak mooie, slanke benen. De borsten zijn vol en de schouders kunnen iets smaller zijn dan de heupen. 

De O-lijn kan het beste kiezen voor een broekje of badpak met een Franse beensnit: hoog uitgesneden om het accent op de slanke benen te leggen, waardoor het gehele lichaam slanker oogt. Kies daarnaast voor een rechte halslijn, brede schouderbandjes en voorgevormde beugelcups. Valt de keuze op een badpak? Kies dan voor een exemplaar met buikversteviging. Ben je een vollere appel? Kies dan voor een badpak of broekje met een rokje en leg het accent op het decolleté met details. 

Heb je daarnaast: 

Grote Borsten: Als je grote borsten hebt, is het belangrijk om te kiezen voor een bikinitop die zorgt voor een goede ondersteuning. Ga daarom voor een bikini met een beugel en waarbij je de schouderbandjes kunt verstellen. Heb je naast grote borsten smallere heupen? Ga dan voor een broekje met strikken aan de zijkanten of met een peplum voor het in balans brengen van je vrouwelijke lichaamsvorm. 

Kleine Borsten: De makkelijkste manier om je borsten een natuurlijk volume te geven is om te kiezen voor een top met gewatteerde cups. Daarnaast zou je ook nog speciale push-up vullingen voor in bikini’s kunnen toevoegen voor een extra sexy en verleidelijk decolleté. Details zoals franjes, strikjes en ruches zorgen ook voor extra volume. 

Lange Benen: Bij lange benen heb je automatisch een korter bovenlichaam. Kies daarom voor een laag gesneden broekje om meer lengte aan de bovenkant te creëren. Kies daarbij ook voor een topje met een all-over print en ga zo min mogelijk voor decoratieve details. 

Korte Benen: Creëer met behulp van een hoog getailleerd broekje langere benen. Dit retro-geïnspireerde design is weer helemaal terug en werkt super flatterend. 
 

Ga naar het overzicht

Heeft u vragen of opmerkingen?

Neem contact met ons op
Mey | {getnoticed:settings:site_name}
Falke | {getnoticed:settings:site_name}
Marie-Jo | {getnoticed:settings:site_name}
Prima Donna Twist | {getnoticed:settings:site_name}
Chantelle | {getnoticed:settings:site_name}
Seafolly | {getnoticed:settings:site_name}
Schiesser | {getnoticed:settings:site_name}
Prima donna | {getnoticed:settings:site_name}
Oroblu | {getnoticed:settings:site_name}
L'aventure | {getnoticed:settings:site_name}
Hom | {getnoticed:settings:site_name}
Fantasie | {getnoticed:settings:site_name}
Cyell | {getnoticed:settings:site_name}
Conturelle | {getnoticed:settings:site_name}