Waarom is een goede bh zo duur?

Ben jij ook gezegend met een prachtig decolleté dat om goed tot zijn recht te komen wel wat steun kan gebruiken? Dan heb je jezelf vast wel eens afgevraagd waarom een goed passende bh zo duur is.


De vraag is natuurlijk wat duur is. Voor een leuke jeans geven we vaak zonder blikken of blozen 90 euro uit, maar voor een bh vinden we dat dan weer erg veel. Even kort door de bocht; een jeans bestaat uit zo’n 15 onderdelen die in 5 tot 15 minuten in elkaar gezet wordt. Daarnaast wordt het ook nog van relatief goedkope stof gemaakt met weinig snijafval en zijn de te stikken oppervlakken vaak lang en rechttoe rechtaan.
Maar dan die bh…

Een goede bh bestaat uit ongeveer 20-25 verschillende materialen en zo’n 45 kleine onderdelen. Hier kunnen alleen kwalitatief hoogwaardige materialen voor gebruikt worden. Een bh moet je borsten goed kunnen ondersteunen, met andere woorden; ze moeten nogal een gewicht kunnen dragen. De materialen hebben heel wat te verduren, zoals bijv. zweet, wasmiddel, gewicht. Daarnaast moeten de materialen sterk en huidvriendelijk zijn. Je bh moet doen wat hij doen moet, mooi zijn en liever voel je hem niet!

Daarnaast worden de duurdere bh’s gespiegeld gesneden, wat zoveel betekend dat de patronen van de linker en de rechter cup precies gelijk zijn. Hierdoor ontstaat er ook veel snijafval wat voor de prijs weer ongunstig is. Maar doe je dat niet lijkt de bh bijv. scheef, of je ene borst groter dan de ander.

Om dan nog even het vergelijk te maken met die jeans. Er zijn ongeveer 8 jeansmaten terwijl een gemiddelde Prima Donna serie uit zo’n 70 maten ( omvang maat 65 tm 105 en cupmaat B tm J) bestaat waar allemaal een patroon voor gemaakt moet worden, welke per maat dan weer uit die ongeveer 45 onderdelen bestaat. Je begrijpt dat het in elkaar zetten van zo’n bh ook uit veel kleine, nauwkeurige handelingen bestaat. Vaak ook nog gedaan door geschoolde naaisters in Europa.

Zo zie je maar, een bh is een wonder van constructie en techniek en als je het zo bekijkt eigenlijk helemaal niet zo duur. Zeker niet in het vergelijk met eerder genoemde jeans!
 

Waarom is een goede bh zo duur? | Adriaans Speciaalzaken

.

Ga naar het overzicht

Heeft u vragen of opmerkingen?

Neem contact met ons op
Mey | {getnoticed:settings:site_name}
Falke | {getnoticed:settings:site_name}
Marie-Jo | {getnoticed:settings:site_name}
Prima Donna Twist | {getnoticed:settings:site_name}
Chantelle | {getnoticed:settings:site_name}
Seafolly | {getnoticed:settings:site_name}
Schiesser | {getnoticed:settings:site_name}
Prima donna | {getnoticed:settings:site_name}
Oroblu | {getnoticed:settings:site_name}
L'aventure | {getnoticed:settings:site_name}
Hom | {getnoticed:settings:site_name}
Fantasie | {getnoticed:settings:site_name}
Cyell | {getnoticed:settings:site_name}
Conturelle | {getnoticed:settings:site_name}

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122)

Filename: Unknown

Line Number: 0

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct ()

Filename: Unknown

Line Number: 0